BLOG

Kişiliklerine Göre Çocuk Odası Fikirleri

17.03.2021

Bir çocuk odası için en iyi rengi nasıl seçebiliriz? Doğru rengi seçmek için ilk olarak onları neyin harekete geçirdiğini anlamak gerekir. Başlamak için kendinize şu soruyu sorun ‘Çocuğumu üç kelime ile nasıl tarif ederim?’. Sevdiği ya da beğenmediği şeyleri, zamanını nasıl geçirdiğini ve onun için en etkileyici şeyin ne olduğunu düşünün. Belki evinizin duvarlarına küçük gökkuşakları ile işaretlemeler yapmıştır ya da belki güneş ışığında sessizce kitap okumaktan hoşlanıyordur. Bu gibi detayları düşünün ve onun kişiliğini belirlemeye çalışın.Şimdi sizlere 8 çocuk kişiliği için 8 renk şeması önereceğiz. Biz bu kişilikleri Oyuncu, Kâşif, Sanatçı, İlgi Odağı, Vahşi, Hayalperest, Kitap Kurdu ve Pembe Severler olarak tanımladık. Bakalım hangi renkler hangi minik kişiliklere uyacak.

Oyuncu
Bu kişiliği muhtemelen çok iyi biliyorsunuzdur. Oyuncu diye bahsettiğimiz kişilik için oyun türü eğlenceli ve yüksek seslidir. Ayrıca her zaman etrafta dolaşarak yeni öğrendiği bazı aksiyon hareketlerini uygular. Böyle meraklı ve enerji dolu çocuğunuza eğlenceli bir ortam yaratmak isterseniz Modern Feel, Blue Gray, Endless ve Warm Terracotta renkleri ile odasında kombinasyonlar yapabilirsiniz.

Kâşif
Her zaman merak eden ve her şeyi görmek isteyenler.. Bunlar taş toplayıcı ya da böcek meraklısı olabilirler 😊 Bu küçük kaşifler için Perfect Greige, Uplifting, Organic Green ve Marble Beach renklerini önerebiliriz. Kaşifler için renk seçerken genellikle yeşil ya da gri alt tonlu toprak renklerini tercih edebilirsiniz.

Sanatçı
Çocukları, yaratıcı olmaya ve yeteneklerini tam anlamıyla keşfetmeye teşvik etmek önemlidir. Çocuğunuzun müzik, sanat, yazı konusunda hevesli olduğunu ya da sadece kumdan kaleler yaparken bile iyi hissettiğini fark ederseniz faaliyetlerine devam etmesi için onları teşvik edin ve genç yaşlardan itibaren becerilerini geliştirmelerine yardımcı olun. Bu tip sanatçı ruha sahip olan çocuklar için Marble Beach, Sunny Glow, Rhapsody Lilac, Organic Green ve Reddish renklerimizden oluşan bir renk paleti önerebiliriz. Bu tonlardan bir veya daha fazlasını kullanmak parlak yeni fikirlerle dolu renkli bir dünya yaratacaktır.

İlgi Odağı
Kendine güvenen, girişken ve istediğini elde edenler.. Yatak odalarını Marble Beach, Lemon Drop, Windy Blue ve Uplifting renklerimiz ile dekore ederseniz tüm ışıltılarını yansıtabilirsiniz. Bu renklerin her biri odanın havasını iyileştirmeye ve enerjisini dengelemeye yardımcı olacaktır.

Vahşi
Bu kişilik tipindeki çocuklar yüksek enerjili ve her zaman yaramazlığa hazırlardır 😊 Onların yüksek enerjisini dengelerken bir yandan da motive edici ve ilham verici olmak için Anew Gray, Warm Terracotta, Sunny Glow, Olive Grove gibi toprak alt tonlara sahip renkler kullanabilirsiniz.

Hayalperest
Hayalperestler bazen hayali bir dünyada yaşayan, hayali arkadaşları olan ve hayali çay partileri düzenleyenlerdir. Düşüncelerini harekete geçirmek ve daha da yaratıcı kılmak için onları nötr, pastel renklerle çevreleyin ve bir masalın içindeymiş gibi hissettirin. Bunu başarmak için ise Urban, Ancient City, Modern Love, Tropical Breeze, Ocean Air gibi sakin renklerimizi kullanabilirsiniz. Eğer biraz maceracı olmak isterseniz bu renklerle kombinasyon yaparak çocuğunuzun yatağının arkasına bir gökkuşağı da boyayabilirsiniz, tatlı rüyalar için mükemmel olacaktır.

Kitap Kurdu
Kitap kurdu düşünceli ve hassastır. Ayrıca sakinleştirici bir atmosferde biraz yalnız kalmaktan keyif alır. Bunu yaratmak için ise Ancient City, Palo Santo, Lemon Drop, Sunny Glow, Warm Terracotta renklerimizi kullanabilirsiniz.

Pembe Severler
Prensesler için pembenin yumuşaklığı ile oyun alanları ve süslü duvarlar yaratmak ve onları bir Unicorn dünyasında gibi hissettirmek için önerebileceğimiz renkler; Modern Love, Playful Pink, Lovely Purple.



 

.

Renklendir

Gökyüzünün Sizin İçin En Uygun Enerjilerini Evinize Taşıyın

Duvarların rengi sadece dekorasyon ile ilgili değildir. Renkler, yaşam alanlarımızın ve dolayısıyla bizlerin enerjisini direkt olarak etkiler.

Daha Fazla

Eviniz İçin En İyi Mavi Duvar Boyası Renkleri

Ev dekorasyonu ile ilgilenen kişiler için mavi renk her zaman bir favoridir. Mavi rengin tonları deniz, gökyüzü gibi doğanın hoş bir biçimini hatırlatır. Günümüzde sağlık ve çevre bilincinin trend olmasıyla birlikte mavi duvar boyası renkleri denge ve doğal unsurlar hissi de sunabilir.

Daha Fazla
Haftalık dekorasyon önerilerini ve yeni ürünleri takip etmek için
bize katıl!