BLOG

Bir Odayı Boyamak İçin İhtiyacınız Olan Malzemeler Nelerdir?

24.02.2021

Duvar boyama konusunda acemi ya da profesyonel olmanız bu işin sürecini tabi ki bir miktar etkiler ama asıl sonucu değiştiren şey malzemelerinizin yeterli ve kaliteli olması ile alakalıdır. Kaliteli boya malzemeleri kullanmak yüksek kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Boya renginize karar verdikten sonra deneyim seviyeniz ne olursa olsun uzman bir şekilde bitiriş elde etmek için doğru boya malzemelerini seçmelisiniz.

Bir odayı boyamak için ihtiyaç duyduğunuz temel malzemeleri kapsayan malzeme kontrol listesini,  süreci kolaylaştırmak adına sizin için hazırladık. Zamandan ve paradan tasarruf etmek isterseniz ihtiyacınız olan tüm malzemelerin tek bir pakette sunulduğu Whynot Uygulama Set’lerini inceleyip satın alabilirsiniz, böylece duvar boyama için tam anlamı ile hazır olacaksınız.

1. Maskeleme Bandı: Net ve Temiz Çizgiler İçin

Doğru bir hazırlık yapmak boya uygulamanızı kolaylaştırır ve daha iyi bir sonuç almanıza yardımcı olur. Eliniz ile sabit bir çizgi çizebiliyor olsanız dahi temiz ve düz bir çizgi oluşturmanın kesin yolu maskeleme bandı kullanmaktır. Maskeleme bandı duvarlarınıza zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır ve etrafını boyaması zor olan süpürgelik, elektrik anahtarı ve elektrik prizi gibi alanları kaplamak için harikadır.

Whynot? Önerisi: Maskeleme bandı uygulayacağınız her yüzeyi temizlediğinizden emin olun. Pervazlar ve süpürgelikler zamanla tozu toplar ve bandınız bu tozlu yüzeylere düzgün bir şekilde yapışmayabilir.

2. Koruyucu Örtü: Damlama ve Dökülmelere Karşı

Henüz eşyaların taşınmadığı boş bir oda ya da mobilyaların olduğu bir oda boyuyor olun fark etmez, odadaki her şeyin korunması gerekir. Zemini ve mobilyaları dayanıklı koruyucu örtü ile örtün, gereken kaliteli malzemeleri kullanıyor olsanız da boyama işi dağınıktır ve dikkat ister.

3. Boya Tavası: Rulonuzu Eşit Şekilde Boya ile Yükleyebilmeniz İçin

Bir boya tavasının amacı rulonuzda boyayı daha iyi bir şekilde tutmaktır. Oluklu yuvarlanma alanına sahip bir tava, rulonuzu daha eşit bir şekilde boya ile yüklemenize yardımcı olur.

4. Boya Fırçası: Kestirme ve Desen İçin

Odayı boyarken tavan, kapı, pencere, süpürgelik ya da elektrik prizi gibi alanların kenarlarında mükemmel bir çizgi oluşturmak için kestirme yapmanız gerekecektir. Bu tekniği uygulamanın en kolay aracı ise 2,5” açılı bir boya fırçasıdır. Duvarların tavanla birleştiği köşeler ve kapı pervazlarının kenarları gibi yüksek yerleri de rahatça boyayabileceğiniz daha uzun saplı fırçalar tercih edin. Kaliteli boya fırçası kullanmaya özen gösterin çünkü ucuz boya fırçalarının kılları boyanızı doğru bir şekilde hapsedemez ve kestirme ya da desen yaparken çirkin fırça izleri oluşmasına sebep olur.


Whynot? Önerisi: Kaliteli boya fırçaları tekrar tekrar kullanılabilir. İyi durumda tutmak için fırçanızı her kullanımdan sonra ılık ve sabunlu suyla iyice yıkayın. Fazla suyu silkelediğinizden emin olun ve fırçanızı tamamen kurumaya bırakın. (Boya fırçasının ahşap kısmında asmak için bir delik vardır, uygun bir yere asarak tamamen kurumaya bırakabilirsiniz)

5. Boya Rulosu: Kolay Uygulama İçin

Kaliteli bir boya rulosu birden fazla iş için dayanabilir. 23cm’lik bir rulo tavan ve duvarları boyamak için yeterlidir, daha büyük olanları ağır gelir ve işi bitirmenizi yavaşlatır. Kolay bir deneyim yaşamak ve pürüzsüz bir duvar elde etmek için rahat bir tutuşa ve yüksek kaliteli rulo uçlarına sahip bir rulo tercih etmelisiniz. Ayrıca rulo ucunu değiştirmek istediğinizde söküp takma işlemini rahatça halletmenize olanak sağlayan ürün kullanmak önemlidir.


 

6. Rulo Uçları: Sorunsuz Uygulamanın Anahtarı

Bizim rulo ucu tercihimiz mikrofiberdir. Düşük VOC (Uçucu Organik Bileşikler) boyalarla daha iyi performans sağlar ve mikrofiber uçlar neredeyse hiç tiftik içermez. Mikrofiber uç iyi miktarda boya emer ve yüzeyde ruloyu yuvarlamaya başladığınızda boyayı serbest bırakır. Aynı zamanda pürüzsüz bir yüzey elde etmek için ultra yumuşaktır ve boyama işinde acemi de olsanız profesyonel bir iş çıkarmanız için yardımcı olur. Duvarlar ve diğer pürüzsüz yüzeyler için 6mm hav yüksekliği olan rulo uçları tercih edilirken dış mekanlar veya dokulu yüzeyler için 11mm hav yüksekliği olan uçlar tercih edilmelidir. Kaliteli olmayan bir rulo ucu kullanırsanız boyanızda lifler bırakabilir ve bu durum yüzeyde kötü görüntüye sebep olur. Bu nedenle her zaman yüksek kaliteli mikrofiber rulo ucu kullanmaya özen gösterin.

7. Rulo Uzatma Sapı: Minimum Çaba ile Maksimum Erişim İçin

Uzatma sopaları yüksek yerlere kolayca ulaşmanızı sağlar iken daha verimli boyamanıza da yardımcı olur. Geniş bir alanı boyamanız gerekiyorsa uzatma sopası minimum çaba ile işi daha hızlı yapmanızı sağlar ve işi kolaylaştırır.

Paket Halindeki Uygulama Setleri ile Zaman ve Paradan Tasarruf Edin

Birinci sınıf boya uygulama setlerimiz bir profesyonel gibi boyamanız için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir ve kusursuz sonuçlar için idealdir. Ayrıca malzemelerimizi set halinde satın almak sizin için tasarruf sağlayacaktır.

Ekstra Olarak

Bazı işler ekstra ihtiyaçlar gerektirir. Bu işler için ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler şunlardır:

Tavan Boyası: Tavandaki düz beyaz bir yüzey, yeni boyanmış duvarları daha da çekici hale getirebilir.

Astar: Kusurları gizlemek ve lekeleri engellemek için boya uygulamadan önce duvarınıza bir fondöten görevi görecek olan astar kullanabilirsiniz.



Karıştırmayı Unutmayın
Boyanızı iyice karıştırdığınızdan emin olun, böylece duvarınızın rengi ve tutarlılığı kusursuz olur. Eğer boya bir süredir duruyorsa ayrışma olabilir bu nedenle kutunuzu açar açmaz boyanızı iyice karıştırmayı unutmayın. Bu iş için her siparişte ücretsiz karıştırma çubukları dahil ediyoruz.

Merdiven Kullanın
Bizler güvenliğe önem veriyoruz, bu yüzden yükseğe çıkmanız gerektiğinde sağlam bir merdiven kullanın. Bir sandalyeye dayanmaktan çok daha güvenlidir.

Boyamaya hazır mısınız? Yapı markete gitmekle zaman kaybetmeyin ve ihtiyacınız olan her şeyi kapınıza teslim alın.
Tüm Malzemeler

 

Boyamaya Başla

Kestirme Nasıl Yapılır?

Kestirme, yüzeyin geri kalanını boyamaya başlamadan önce duvarların ve tavanların ana hatlarını çizme tekniğini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Esasen bir sınırla başlamak anlamına gelir. Boyama işlemine kestirme ile başlarsanız daha düzgün köşeler ve genel olarak daha keskin ve temiz bir yüzey elde edeceğinizi garanti edebiliriz.

Daha Fazla

Geleneksel Yapı Market Yerine Neden Whynot?’ı Tercih Etmelisiniz?

Evinizi dekore etme fikri eğlenceli ve heyecan vericidir. Ancak bu sürecin ilk adımlarından biri alışverişe çıkmak, malzemeleri araştırmak ve incelemek, istediğin duvar boyası rengine karar vermek için birden fazla mağazayı gezmek gibi biraz zahmetli bir süreçtir.

Daha Fazla

Boya Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Güvendiğiniz bir markadan kaliteli bir boya fırçası almak biraz maliyetli olabilir ama bize güvenin, iyi bir boya fırçası sizin için bir yatırım olacaktır. Bir odayı boyarken küçük bir el işi fırçası ya da nalburdan alınmış kalitesiz bir fırça kullanmak emin olun sizin için işleri zorlaştıracaktır. Kaliteli fırçalar, doğru bakım ve temizlik teknikleriyle sakladığında size birkaç boya projesi için kullanım ömrü sağlayacaktır.

Daha Fazla
Haftalık dekorasyon önerilerini ve yeni ürünleri takip etmek için
bize katıl!