BLOG

Kestirme Nasıl Yapılır?

18.03.2021


Kestirme, yüzeyin geri kalanını boyamaya başlamadan önce duvarların ve tavanların ana hatlarını çizme tekniğini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Esasen bir sınırla başlamak anlamına gelir. Boyama işlemine kestirme ile başlarsanız daha düzgün köşeler ve genel olarak daha keskin ve temiz bir yüzey elde edeceğinizi garanti edebiliriz.
Kestirme işlemi ekstra bir adım gibi görünebilir ama bize güvenin, bu adım size zaman kazandıracak ve daha kusursuz bir yüzey elde etmenizi sağlayacak.

Doğru bir kestirme işlemi için neye ihtiyacınız olacak?
Alanı ve yüzeyi hazırlayarak başlayın:

  • Tüm köşelere girmenizi sağlayan küçük açılı bir fırça alın. 2½" Whynot Kestirme Fırçası bu iş için idealdir.
  • Mobilyalarınızı kenara çekin ve üzerini örtün.
  • Zemine koruyucu örtü serin.
  • Boyamak istemediğiniz kenarları ve süpürgelikleri bant ile maskeleyin.
Uygulama:

Boyanızı kutuda karıştırın ve fırçanızı yarısına kadar boyanın içine batırın. Aşırı boya almamaya dikkat edin.
Küçük açılı fırçanızı yatay olarak tutun ve köşe çizgisi boyunca kenarları boyamaya başlayın. Her köşe çizgisi için aynı işlemi fırçanıza boya alarak yapmaya devam edin.
Kestirme yaptığınız alanlardaki boyayı açmak için küçük boya rulonuzu kullanabilirsiniz. Bu şekilde büyük rulo ile geri kalan alanı boyarken rulo efektlerinin karışmasını sağlayabilirsiniz ve pürüzsüz bir alan elde etmiş olursunuz.
Kestirme yaptığınız alanın kurumasını beklemeden diğer yüzeyleri boyamaya başlayın. Bu durum boyama işlemi bittiğinde temiz ve sorunsuz bir yüzey oluşmasını sağlar. Artık büyük rulonuzu kullanarak kestirme yaptığınız alanların da üzerinden geçerek boyama işlemini tamamlayabilirsiniz.
İşte karşınızda profesyonel olarak boyanmış pürüzsüz bir duvar.

 

 

Boyamaya Başla

Bir Odayı Boyamak İçin İhtiyacınız Olan Malzemeler Nelerdir?

Duvar boyama konusunda acemi ya da profesyonel olmanız bu işin sürecini tabi ki bir miktar etkiler ama asıl sonucu değiştiren şey malzemelerinizin yeterli ve kaliteli olması ile alakalıdır. Kaliteli boya malzemeleri kullanmak yüksek kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Boya renginize karar verdikten sonra deneyim seviyeniz ne olursa olsun uzman bir şekilde bitiriş elde etmek için doğru boya malzemelerini seçmelisiniz.

Daha Fazla

Geleneksel Yapı Market Yerine Neden Whynot?’ı Tercih Etmelisiniz?

Evinizi dekore etme fikri eğlenceli ve heyecan vericidir. Ancak bu sürecin ilk adımlarından biri alışverişe çıkmak, malzemeleri araştırmak ve incelemek, istediğin duvar boyası rengine karar vermek için birden fazla mağazayı gezmek gibi biraz zahmetli bir süreçtir.

Daha Fazla

Boya Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Güvendiğiniz bir markadan kaliteli bir boya fırçası almak biraz maliyetli olabilir ama bize güvenin, iyi bir boya fırçası sizin için bir yatırım olacaktır. Bir odayı boyarken küçük bir el işi fırçası ya da nalburdan alınmış kalitesiz bir fırça kullanmak emin olun sizin için işleri zorlaştıracaktır. Kaliteli fırçalar, doğru bakım ve temizlik teknikleriyle sakladığında size birkaç boya projesi için kullanım ömrü sağlayacaktır.

Daha Fazla
Haftalık dekorasyon önerilerini ve yeni ürünleri takip etmek için
bize katıl!