BLOG

Boya Fırçaları Nasıl Temizlenir?

18.03.2021


Güvendiğiniz bir markadan kaliteli bir boya fırçası almak biraz maliyetli olabilir ama bize güvenin, iyi bir boya fırçası sizin için bir yatırım olacaktır. Bir odayı boyarken küçük bir el işi fırçası ya da nalburdan alınmış kalitesiz bir fırça kullanmak emin olun sizin için işleri zorlaştıracaktır. Kaliteli fırçalar, doğru bakım ve temizlik teknikleriyle sakladığında size birkaç boya projesi için kullanım ömrü sağlayacaktır. Ayrıca bu fırçalar yaptığınız boyama işlemini daha profesyonel göstermekle beraber tek kullanımlık malzeme israfını da azaltmanızı sağlayacaktır. Şimdi boya fırçalarını derinlemesine ve kolayca nasıl temizleyeceğimize bakalım,
Nelere İhtiyacınız Olacak:

  • Su
  • Sabun veya Bulaşık Deterjanı
  • Bez
  • Cam Kavanoz

Boya Fırçaları Nasıl Temizlenir?
1. Adım
Boya fırçalarınızı hemen kullandıktan sonra temizleyin, fırçanızın üzerinde boyanın kurumasına izin vermeyin. Eğer hemen yıkamak için vaktiniz yok ise fırçanızı sadece kılları kaplayacak kadar su ile doldurulmuş cam bir kavanoza dik olarak bırakın. Fırçanın metal kısmına su gelmemesine dikkat edin, eğer bu kısımları su içerisinde bırakırsanız zamanla paslanmaya neden olabilir.
2. Adım
Fırçayı akan suyun altına alın ve sabun ile fırçanın kıllarını köpürtün. Bu işlemi su berraklaşıncaya kadar tekrarlayın. Kılların üzerine yapışmış kuru boya kalıntıları var ise elinizle söküp, çıkarın.
3. Adım
Fırçadan akan su berraklaştıktan sonra son kez fırçanın kılları aşağı bakacak şekilde durulayın. Fırçanın aşağı bakar şekilde olması metal kısmın boya ile dolup tıkanmaması açısından önemlidir.
4. Adım
Boya fırçasının üzerindeki fazla suyu elinizle alın ve ardından yumuşak bir bez parçası ile hafifçe kurulayın. Fırçanın üst kısmındaki delikten uygun bir yere asarak tamamen kuruması için bırakın. Kuruduktan sonra fırçanızı tekrar kullanana kadar düz bir zeminde saklayın, fırçanın kıllarının eğilip bükülmemesine dikkat edin, fırça formunun bozulmaması önemlidir.

Boyamaya Başla

Bir Odayı Boyamak İçin İhtiyacınız Olan Malzemeler Nelerdir?

Duvar boyama konusunda acemi ya da profesyonel olmanız bu işin sürecini tabi ki bir miktar etkiler ama asıl sonucu değiştiren şey malzemelerinizin yeterli ve kaliteli olması ile alakalıdır. Kaliteli boya malzemeleri kullanmak yüksek kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Boya renginize karar verdikten sonra deneyim seviyeniz ne olursa olsun uzman bir şekilde bitiriş elde etmek için doğru boya malzemelerini seçmelisiniz.

Daha Fazla

Kestirme Nasıl Yapılır?

Kestirme, yüzeyin geri kalanını boyamaya başlamadan önce duvarların ve tavanların ana hatlarını çizme tekniğini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Esasen bir sınırla başlamak anlamına gelir. Boyama işlemine kestirme ile başlarsanız daha düzgün köşeler ve genel olarak daha keskin ve temiz bir yüzey elde edeceğinizi garanti edebiliriz.

Daha Fazla

Geleneksel Yapı Market Yerine Neden Whynot?’ı Tercih Etmelisiniz?

Evinizi dekore etme fikri eğlenceli ve heyecan vericidir. Ancak bu sürecin ilk adımlarından biri alışverişe çıkmak, malzemeleri araştırmak ve incelemek, istediğin duvar boyası rengine karar vermek için birden fazla mağazayı gezmek gibi biraz zahmetli bir süreçtir.

Daha Fazla
Haftalık dekorasyon önerilerini ve yeni ürünleri takip etmek için
bize katıl!