BLOG

Bütçenizi Zorlamadan Yapılabilecek Kolay Dekorasyon Fikirleri

23.02.2021

Sınırlı bir bütçe ile şık ve havalı bir dekorasyon yapma fikrine ne dersiniz?

Bütçeniz sınırlı da olsa Instagram’da paylaşmaya layık bir alan yaratmak tamamen mümkün. Şık bir ev yaratmak için gerçekten çok para harcamanıza gerek yok, sadece yaratıcı ve cesur olun.
Uygun bir bütçeyle yapılabilecek birkaç değişikliğin evinizin görünümünü ve hissini nasıl değiştirebileceğini göreceksiniz.

İlk olarak dağınıklığı giderin

Bir odayı ya da evi dönüştürmenin ilk adımı gereksiz eşyalardan kurtulmaktır. Nasıl ki bir resim yapmak için boş bir tuvale ihtiyacınız varsa, yeni bir dekorasyon fikrini hayata geçirmek içinde boş bir alana ihtiyacınız vardır. Alanınızı yeni tasarım fikirleri ile doldurmadan önce kullanılmayan ya da eski moda eşyalarınızdan arının ve yeni bir düzenlemeye hazır olun. Bu adımın en güzel yanı ise bir kuruşa bile mal olmamasıdır.

Aynalara önem verin

Küçük bir alana mı sahipsiniz? O zaman daha fazla alan yaratmak için büyük bir ayna ekleyin. Aynalar doğal ışığı yansıttığı için dar odaları daha geniş gösterir, böylece tek bir yatırım ile odanın havasını anında değiştirebilirsiniz.
Biraz eski ve modern olmayan bir aynaya sahipsiniz ama potansiyeli de olduğuna inanıyorsanız çerçevesini değiştirebilir ya da modern ve daha havalı görünecek şekilde boyayabilirsiniz.

Renk seçiminde cesur olun

Aklınıza gelen en uçuk rengi seçin demiyoruz tabi ki ama yeni ve değişik renkler kullanmaktan çekinmeyin, özellikle odanın diğer unsurlarıyla tamamlayıcı olacaksa, neden olmasın? Grilerin, yeşillerin veya pembelerin açık tonları tek başlarına pek ilham verici olmasa da bir alana sınıfsal bir dokunuş katmanın mükemmel bir yolu olabilir. Özellikle de mobilyalarınız da koyu tonlar varsa, bu tercihiniz mükemmel bir uyum ve renk sıçraması yaratır.

Uzun süre dayanıklı olacak ürünlere yatırım yapın

Mobilya alışverişini, modaya uygun birkaç parça almaktansa uzun ömürlü olabilecek bir tasarım yatırımı olarak düşünün. Duvarınızın rengini veya iç mekân bitki düzenlemesi gibi şeyleri kolayca değiştirebilirsiniz ancak koltuğunuz ve yemek masanız gibi eşyalar uzun süreli kullanıma uygun olarak düşünülüp alınmalıdır. Bir veya iki sezon sürecek güncel tasarım trendlerinden etkilenmeyin, size ve kişiliğinize gerçekten uyan bir görünüm seçin.

 

Biraz yeşil ekleyin

İç mekân bitkileri ile evinize biraz renk, temiz hava ve ruh halinizi iyileştirecek enerji katın. Eğer bitki bakmakta çok da iyi değilseniz, aloe vera gibi az bakım gerektiren bitkileri tercih edebilirsiniz. Yatak odanızın, mutfağınızın etrafını küçük saksı bitkileri ile süsleyin ve böylece küçük dokunuşlar ile ana yaşam alanlarınıza büyük ifadeler eklemiş olursunuz.

İlham Verenler

Bebek Odası için Kolay Uygulanabilir ve İlham Verici Fikirler

Bebeğinizin odası söz konusu olduğunda en önemli fikir sizinkidir. Çünkü burada en çok vakit geçirecek kişi sizsiniz ve bu yüzden sevdiğiniz şekilde bir oda dekore etmek önemlidir. Boya renklerinden dekorasyona ve kendin yap projelerine kadar ilham veren fikirleri aşağıda sizler için derledik.

Daha Fazla

Evde Sıkıldığınızda Deneyebileceğiniz Kolay Kendin Yap Projeleri

Evde çok fazla zaman geçirdiğinizde, odalarınızın görünüşünü ve verdiği hissi sevmek istersiniz. Bunun için duvarları boyamak dekorasyonu değiştirmenin kolay ve ekonomik yoludur. Büyük bir eviniz ya da küçük bir daireniz de olsa bu işlem hızlı bir şekilde uygulanabilir ve her büyüklükteki alanda kullanılabilir.

Daha Fazla

Dinç ve Pozitif Olmak İçin İlham Veren Renkler

İnternet arama verilerine göre her ay 20,000’den fazla kişi ‘sağlık’ ve ‘zindelik’ konularında arama yapıyor. Ve bu rakam yıldan yıla büyümeye devam ediyor.

Daha Fazla
Haftalık dekorasyon önerilerini ve yeni ürünleri takip etmek için
bize katıl!