BLOG

Dinç ve Pozitif Olmak İçin İlham Veren Renkler

17.03.2021

İnternet arama verilerine göre her ay 20,000’den fazla kişi ‘sağlık’ ve ‘zindelik’ konularında arama yapıyor. Ve bu rakam yıldan yıla büyümeye devam ediyor.
Peki evimizde sıkışıp kaldığımız bu günlerde dinç ve pozitif kalmak için neler yapabiliriz? Başlangıç olarak olumlu hislerle dolu bir yaşam alanı yaratabiliriz. Ve muhtemelen bugünlerde sizde zaten bunu düşünüyorsunuz. Yapılan araştırmalara göre insanların büyük bir çoğunluğu 2021 yılında ev dekorlarına çeki düzen vermek için bir karar aldı. Geçen yıl evde geçirdiğimiz zamanı düşününce Kendin Yap projelerinde neden ani bir artış olduğunu anlamak kolay aslında.
Whynot? olarak renklerin ruh halimiz ve duygularımız üzerindeki etkisine inanıyoruz. Ve evde daha fazla vakit geçirmek zorunda olduğumuz bu günlerde, yaşam alanımızı pozitifliğe ilham verecek ve bizi biraz daha mutlu edecek bir alana dönüştürmek için renkleri nasıl kullanacağımıza bir göz atalım isteriz.

Yeşiller ve Mavilerle Evinize Uyum Katın
Açık havada daha az vakit geçirmek zorunda kaldığımız bu günlerde, doğal yaşamı hissetmek için mavi ve yeşilleri tercih edin.
Uyum ve dengenin rengi olarak bilinen yeşil, evinizin her yerine huzur getirecektir. Aynı zamanda doğanın baskın renklerinden olan yeşil tonları, evlerimizde daha fazla zaman geçirmekte olduğumuz bu günlerde bizlere doğanın pozitifliğini hissettirmek için ideal olacaktır.
Peki yeşil tonlarını evlerimizin nerelerinde kullanabiliriz? Renk uzmanlarına göre yeşil bir mutfağa sahip olmak bilinçaltınıza daha sağlıklı beslenme için sinyal verebilir. Ayrıca evden çalışma sürecinde kendinize hazırladığınız çalışma odanızı da yeşil tonları ile boyayabilirsiniz. Yeşil boyalı bir duvar maillerinize ara verip dinlenmek istediğinizde gözleriniz için oldukça dinlendirici olacaktır.



Mavi ise kendinizi doğaya ait hissetmenize yardımcı olacak diğer bir renk seçeneğidir. Berrak mavi bir gökyüzünün gününüze pozitif hisler katması gibi, bu sakinleştirici mavilerden bazılarını evinize getirmek de aynı etkiye sahip olacaktır.
Açık mavi tonları alanınıza rahatlatıcı hisler verirken, daha koyu mavi tonları ise uyarıcıdır ve zihinsel destek için evdeki ofis ortamınızı boyamayı tercih edebilirsiniz. Koyu mavi bir ofis duvar boyasını sıcak toprak rengimiz Warm Terracotta ile eşleştirebilir ve dikkat çekici bir vurgu yapabilirsiniz.

İyi hislerin anında etkisi için daha parlak renklerle boyamayı deneyin
Evinizi canlı renklerle boyama fikri ilk başta biraz tedirgin edici gelse de fiziksel alanınızla birlikte ruh halinizi de canlandırmaya gerçekten yardımcı olacaktır. İç mekanınızı enerji ile doldurmak için sizlere önerebileceğimiz birkaç Whynot? rengine göz atalım, ne dersiniz?
Rhapsody Lilac: Gri tabanlı orta bir mor olan bu renk, hem sihirli bir şekilde uygulandığı alanı daha geniş hissettirir hem de iyi hisler ile enerjinizi yükseltir.
Sunny Glow: Neşelendiren ve moralinizi yükselten bir renk olan sarıyı, evinizin içini enerji ile doldurmak için kullanabilirsiniz.
Reddish: Canlı bir görünüme ve hisse sahip biraz kırmızı ile seyreltilmiş bu yumuşak toprak pembesi rengi, alanınıza biraz neşe katmak ve enerjinizi korumak için kullanabilirsiniz.

Sağlıklı yaşama ilham verecek renk kombinasyonları oluşturun
Bir odaya girdiğimizde aslında renkleri tek başına görmeyiz. Mesela gri boyalı bir duvar olan odaya girdiğimizde onu üzerine asılmış tablo ve önüne konulmuş birtakım bitkilerle birlikte görür ve değerlendiririz. Bir evde pozitiflik ve zindeliğe ilham veren durum, tek bir renkten çok renklerin kombinasyonudur.
Ruh halinizi olumlu yönde etkilemek için birden çok renkle kombinasyonlar deneyin. Örneğin bitkileriniz ile yeşil tonu evinize katarken, yumuşak ve besleyici bir renk olan Modern Love ile boyanmış bir duvarın önüne bu bitkileri yerleştirerek yeşilin enerjisini açığa çıkarabilirsiniz. Böylece her iki renginde olumlu faydalarını elde edersiniz ve sizin için daha ilham verici bir alan yaratırsınız.
Tüm boya renkleri koleksiyonumuzu keşfedin ve evinizi yeni mutlu yaşam alanınıza dönüştürün.


 

İlham Verenler

Bebek Odası için Kolay Uygulanabilir ve İlham Verici Fikirler

Bebeğinizin odası söz konusu olduğunda en önemli fikir sizinkidir. Çünkü burada en çok vakit geçirecek kişi sizsiniz ve bu yüzden sevdiğiniz şekilde bir oda dekore etmek önemlidir. Boya renklerinden dekorasyona ve kendin yap projelerine kadar ilham veren fikirleri aşağıda sizler için derledik.

Daha Fazla

Bütçenizi Zorlamadan Yapılabilecek Kolay Dekorasyon Fikirleri

Sınırlı bir bütçe ile şık ve havalı bir dekorasyon yapma fikrine ne dersiniz?

Bütçeniz sınırlı da olsa Instagram’da paylaşmaya layık bir alan yaratmak tamamen mümkün. Şık bir ev yaratmak için gerçekten çok para harcamanıza gerek yok, sadece yaratıcı ve cesur olun.

Daha Fazla

Evde Sıkıldığınızda Deneyebileceğiniz Kolay Kendin Yap Projeleri

Evde çok fazla zaman geçirdiğinizde, odalarınızın görünüşünü ve verdiği hissi sevmek istersiniz. Bunun için duvarları boyamak dekorasyonu değiştirmenin kolay ve ekonomik yoludur. Büyük bir eviniz ya da küçük bir daireniz de olsa bu işlem hızlı bir şekilde uygulanabilir ve her büyüklükteki alanda kullanılabilir.

Daha Fazla
Haftalık dekorasyon önerilerini ve yeni ürünleri takip etmek için
bize katıl!